ΥΛΙΚΑ
1 κιλό & παραπάνω στρογγυλές μελιτζάνες
1 κ ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. γαλέτα
μαιντανό
1/φλ λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
80 γρ παρμεζάνα
200 γρ γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω & κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες, τις αλατίζω, τις αφήνω 1 ώρα για να ξεπικρίσουν.Τις ξεπλένω, τις σκουπίζω, τις βάζω σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ & ψήνω για 1/2 ώρα σε φούρνο 200 C & από τις δύο πλευρές.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι & σωτάρω 3-4 λεπτά, κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό ψιλοκομμένα ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνω τις ντομάτες λιωμένες, ζάχαρη, αλατοπίπερο & βράζω 40'.
Στρώνω τις μελιτζάνες σε πυρέξ, απλώνω πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζω με τη γαλέτα, την παρμεζάνα τριμμένη & σκεπάζω με τη γραβιέρα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ψήνω σε δυνατό φούρνο 40', μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αντικαθιστώ αν θέλω τα τυριά με 1/2κ φέτα ή μυζήθρα ανάλατη θρυμματισμένη.Επίσης μπορώ να ρίξω πάνω από τη σάλτσα ντομάτας, 3 αυγά χτυπημένα & μετά να σκεπάσω με τα τυριά. Και τέλος, μπορώ να στρώσω πάνω από τη σάλτσα, 10 φέτες τυρί edam & να ψήσω στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

